Termeni și condiții

I. Identificare comerciantului online

Serviciul www.flowerscity.md este oferit de S.C. Flowers City S.R.L.

Date de contact: info@flowerscity.md

Telefon: 022 60 84 11 sau 078306695

Adresa: R. Modova, or. Chișinău, str. Lev Tolstoi 24/1

c/f 1013600002458

TVA 0507105

www.flowerscity.md este un serviciu de comert electronic / comert online / prin internet. Achiziția produselor se face pe baza comenzilor primite pe site, prin telefon sau la officiu.

Produsele comercializate de S.C. Flowers City S.R.L. sunt produse noi.

III. Proprietatea Intelectuală

Conținutul și designul www.flowerscity.md, precum și orice alt material avand legatura cu acesta trimis de dvs. prin e-mail sau furnizat de dvs. prin orice altă modalitate (de exemplu: articole, design, descriere produse și orice alte materiale) apartin Societatii și/sau colaboratorilor săi - acolo unde acest lucru este specificat în mod expres (drept de autor) și sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuală. Nu puteți utiliza, reproduce sau permite nimănui să utilizeze sau să reproducă materialele www.flowerscity.md fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă din partea Societatii.

Este permisă crearea limitată, irevocabilă și neexclusivă a hiperlink-urilor catre pagina de index a www.flowerscity.md, atîta timp cît această acțiune nu prezintă serviciul www.flowerscity.md intr-o lumina falsă, înșelătoare, derogatorie sau ofensivă.

Pentru orice probleme legate de proprietatea intelectuală vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail suport@flowerscity.md.

IV. Înregistrarea ca utilizator

Site-ul www.flowerscity.md poate fi accesat în mod gratuit, iar simpla navigare în paginile acestuia nu este conditionată de înregistrarea ca utilizator (crearea unui cont pe site). Pentru a beneficia însă de anumite servicii oferite de site, precum achiziționarea produselor oferite de acesta, primirea newsletter-ului www.flowerscity.md sau verificarea situației unor comenzi proprii, va trebui să vă înregistrați ca utilizator (să vă creați cont de utilizator pe site). Înregistrarea ca utilizator presupune acceptarea Termenilor și condițiilor de utlizare a www.flowerscity.md și a Politicii de confidențialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuală a raporturilor dintre utilizatori și Societate.

Întrucît prevederile Termenilor și condițiilor de utilizare pot fi modificate, va rugam sa le citiți periodic. În condițiile în care nu veți mai fi de acord cu prevederile acestora, vă rugăm să nu mai accesați/folosiți serviciile www.flowerscity.md. Dacă folosiți acest site sunteți responsabili cu privire la pastrarea confidențialității datelor de acces în contul dvs. de utilizator, creat pe site și sunteți de acord să vă asumați responsabilitatea pentru toate activitățile efectuate în contul dvs. de utilizator.

Site-ul www.flowerscity.md nu vinde produse minorilor sub 18 (optsprezece) ani.

www.flowerscity.md își rezervă dreptul de a închide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri sau de a refuza vînzarea de produse la propria sa discretie.

V. Datele personale / Politică de confidenșialitate

Prin înregistrarea ca utilizator al www.flowerscity.md vă vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de e-mail, data nașterii, dar și alte informații cu caracter personal, care să permită identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.flowerscity.md și prelucrarea comenzilor. De asemenea, pentru a vă abona la newsletterul sau alertele www.flowerscity.md va trebui să ne comunicați o adresa de email validă, precum și alte date legate de dvs. Aceste date personale vor fi folosite exclusiv de societatea care opereaza www.flowerscity.md, în scopurile pentru care au fost colectate și pentru care v-ați exprimat acordul. Ele nu vor fi înstrainate către terți.

Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator in scopul livrării produselor şi sunt comunicate numai de catre Dumneavoastra. Conform Legii Nr. 133 din 08.07.2011 a Republicii Moldova, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la adresa de e-mail reclamatii@flowerscity.md. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.

www.flowerscity.md. va colecta informaţii sau date care permit identificarea persoanelor fizice (nume, adresă, număr de telefon, adresa de poştă electronică). Acestea sunt necesare şi pentru a avea posibilitatea de a vă livra produsele comandate. Dacă doriţi ca datele dumneavoastră personale să fie scoase din baza de date, ne puteţi indica oricând acest lucru prin contactarea noastră.

Mai multe informații despre politica de confidențialitate Flowers City - aici.

VI. Procedura de cumpărare

Pentru a cumpăra și întra în posesia produselor oferite spre vînzare pe www.flowerscity.md este necesară parcurgerea următoarelor etape:

- identificarea și alegerea produselor

- Înregistrarea dvs. ca utilizator al www.flowerscity.md

- efectuarea plății produselor

Plata se efectuează online, transfer bancar/ordin de plată, curier, la livrare sau la oficiul nostru, în condițiile reglementate la capitolul VII, iar costul final va conține prețul produsului comandat cu TVA inclus, și, dacă este cazul, prețul livrării.

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe www.flowerscity.md sunteți de acord cu forma de comunicare (telefonică sau prin e-mail) prin care site-ul își derulează operațiunile.

Pentru ca livrarea să se efectueze în cele mai bune condiții, atunci cînd completați datele beneficiarului asigurați-vă că acestea sunt complete și corecte. În cazul în care nu ne puteți furniza adresa completă sau numele complet, vă rugăm să ne anunțați telefonic sau prin email. Nu ne asumăm răspunderea pentru livrările întîrziate cauzate de lipsa datelor complete.

VII. Cum cumpăr

VII.1. Prețurile

Cu excepția cazurilor în care este prevăzut altfel, prețurile produselor afișate pe www.flowerscity.md reprezintă prețurile finale de cumpărare și includ TVA (taxa pe valoare adăugată de 20%, valabilă în Moldova). Prețurile finale de cumpărare pot fi prețuri sugerate de către producători sau furnizori sau pot fi estimate în funcție de prețurile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Prețurile finale de cumpărare pot să nu reprezinte cele mai competitive prețuri de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumită perioadă.

VII.2. Modalități de plată

Pentru efectuarea plății produselor comandate, puteți alege dintre următoarele metode de plată: online cu cardul, PayPal, transfer bancar/ordin de plată, curier sau numerar. Dacă ați ales ca metodă de plată transferul bancar/ ordin de plată, următoarea fereastră vă mulțumeste pentru comanda plasată și vă oferă informațiile relevante pentru comandă și plată. Aceste informații le veți primi și prin e-mail, sub forma unei facturi. Dacă ați ales să plătiți numerar/cash, după plasarea comenzii veți primi prin e-mail informațiile necesare pentru comanda dvs., sub forma unei facturi, urmînd să efectuați plata produsului curierului.

VIII. Recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de conținut; pot trimite sugestii, idei, pot pune întrebări, pot propune articole sau alte tipuri de materiale, atîta timp cît conținutul acestora:

- nu este ilegal, obscen, amenințător, defaimator, nu încalcă dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietății intelectuale;

- nu conține viruși informatici, comunicări comerciale, politice, care instigă la ura sau intoleranța pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuală, mesaje colective sau alte forme de "spam".

In vederea postării de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut, nu puteți folosi adrese de e-mail sau identități false. www.flowerscity.md iși rezervă dreptul, dar nu are obligația de a elimina sau edita toate tipurile de conținut postate de către utilizatori și nu are obligația de a revedea periodic acest conținut. Odată cu postarea de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut pe www.flowerscity.md, transmiteți (în afara cazurilor în care Societatea indică altfel), drepturile de proprietate intelectuală, în mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de către utilizatori, prin orice mijloc de comunicare, din orice țară. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de continut pe www.flowerscity.md, cedați dreptul Societății de a folosi numele dvs. în relație cu materialele postate; garantați ca dețineți sau controlați într-o altă formă dreptul de proprietate intelectuală asupra materialelor pe care le postați, ca materialele postate nu violează niciuna din condițiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicărilor și alte forme de conținut din partea utilizatorilor, ale www.flowerscity.md

www.flowerscity.md are dreptul, dar nu obligația de a monitoriza, edita sau șterge orice tip de conținut sau activități ale utilizatorilor pe site. www.flowerscity.md nu este responsabil și nu iși asumă responsabilitatea pentru niciunul dintre materialele postate de către alte terțe parți pe site. www.flowerscity.md are dreptul de a nu publica toate comentariile și articolele propuse de către utilizatori.

IX. Forță majoră

www.flowerscity.md, afiliații sau/și în general furnizorii de produse sau servicii către www.flowerscity.md nu pot fi făcuți responsabili pentru nicio întarziere sau eroare rezultînd direct sau indirect în cauze care nu depinde de voința www.flowerscity.md. Această exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de funcționare a echipamentului tehnic de la www.flowerscity.md, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele www.flowerscity.md, erorile de operare, precum și cazurile de forță majoră stipulate de legislația în vigoare.

X. Publicitatea

www.flowerscity.md poate afișa în paginile sale reclame la produsele din oferta sa, precum și la produse ori servicii aparținînd terților. Prin utilizarea www.flowerscity.md și prin acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare și a Politicii de confidențialitate, vă exprimați în mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicări cu caracter comercial.

XI. Reclamații privind încălcarea legii referitoare la protejarea proprietății intelectuale

www.flowerscity.md respectă dreptul la propietatea intelectuală a terților. Dacă ați observat că site-ul conține informații care încalcă dreptul acestora la proprietate intelectuală, vă rugăm să ne trimiteți o înștiințare la adresa de e-mail: info@flowerscity.md sau să ne contactați la numerele de telefon afișate la capitolul Despre noi din prezentul contract.

XII. Legislația aplicabilă

Serviciile oferite de societate prin intermediul www.flowerscity.md sunt guvernate de dispozițiile legilor moldovenești, cu precadere la legea Nr. 284 din 22.07.2004 privind comerțul electronic, legea Nr. 105 din 13.03.2003 privind protecția consumatorilor și executarea contractelor la distanță.

Termenii și condițiile www.flowerscity.md se supun legislației moldovenești. În caz de litigiu, se va încerca mai întîi o rezolvare pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamației la sediul S.C. Flowers City S.R.L. În cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere în termenul precizat anterior, litigiile dintre Părți se vor supune rezolvării instanțelor judecătorești competente de pe raza municipiului Chișinău.

XIII. Prezentarea ofertei

S.C. Flowers City S.R.L. își rezervă dreptul de a opera oricînd, orice modificări asupra prețurilor și datelor tehnice prezente pe site-ul www.flowerscity.md, fără o înștiințare prealabilă. Datele tehnice prezente pe site-ul www.flowerscity.md au caracter informativ și nu reprezintă o obligație contractuală. Anumite fotografii de pe site-ul www.flowerscity.md sunt cu titlu de prezentare și pot exista diferențe între acestea și produs.

XIV. Sfaturi pentru îngrijirea plantelor

Pentru a avea grijă în mod corespunzător de florile pe care tocmai le-ai primit trebuie să respecți următoarele instrucțiuni.

Dacă ai primit un buchet de flori:

- pune florile, cît mai curînd, într-o vază suficient de mare;

- schimbă apa zilnic (imediat ce devine tulbure, trebuie împrospătată);

- păstrează florile într-un loc cît mai răcoros și mai puțin însorit.

Dacă ai primit un aranjament de flori, împreună cu burete (numit oasis):

- ai grijă ca buretele să rămînă umed tot timpul (florile absorb apa din el);

- evită mutarea aranjamentului;

-păstrează aranjamentul într-un loc cît mai răcoros și mai puțin însorit.

XV. Dreptul de retur

Conform hotărîrii Nr. 65 din 26.01.2001, florile constituie produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid și sunt exceptate de la dreptul de retragere.

Jucăriile sau vazele și alte produse neperisabile comercializate de Flowers City se pot returna după următoarea procedură:

Procedura de denunțare și retur:

1. Puteti returna numai produsele care nu sunt perisabile și/sau alimentare. În consecintă, florile și dulciurile nu se pot returna, jucăriile, vazele și coșurile, da.

2. Returnarea se face prin trimiterea produselor la adresa: Chișinău, str. Lev Tolstoi 24/1, prin orice curier doriți.

3. Transportul coletului de retur va fi plătit de către client (deci de Dvs.).

4. În colet se vor afla toate documentele primite inițial, precum și o adresă scrisă, semnată de persoana care a inițiat și plătit comanda, care notifică denunțarea contractului și solicită returnarea sumei plătite, indicînd contul și banca unde se vor returna banii.

5. Coletul trebuie trimis la sediul flowerscity.md în maxim 14 zile calendaristice din momentul primirii comenzii.

6. Suma plătită va fi rambursată integral în 14 de zile calendaristice de la primirea integrală a coletului de retur și scrisorii de denunțare (dacă cele doua vin separat, cele 14 de zile calendaristice trec de la ultima care a fost primită).

În urma întrării în vigoare a hotărîrii Nr. 1465 din 08.12.2003, consumatorii au dreptul de a renunța la cumpărare în termen de 14 zile calendaristice de la data întrării în posesia fizică a produsului.

În acest sens vă rugăm să ne contactați prealabil prin orice formă de comunicare.

XVI. Garanția de conformitate

Raspunderea www.flowerscity.md pentru lipsa conformității produselor comercializate este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 zile de la livrarea produselor.

S.C. Flowers City S.R.L. are obligația de a livra produse care sunt în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare, indiferent de forma în care se încheie, verbal sau scris.

Se consideră că un produs este în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

a) produsul corespunde descrierii făcute de vânzător și are aceleași calități ca și produsele pe care vânzătorul le-a prezentat ca mostră sau model;

b) produsul corespunde oricărui scop specificat solicitat de către consumator, scop făcut cunoscut vânzătorului și acceptat de acesta la încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

Produsele comercializate pe site-ul www.flowerscity.md beneficiază de garanție în baza legislației Republicii Moldova, dacă acestea nu constituie produse perisabile: flori, plante, produse alimentare. Flowers City oferă însă garanția prospețimii florilor timp de 7 zile, dacă acestea sunt păstrate și îngrijite conform recomandărilor noastre.

Toate Bunurile comercializate de catre Flowers City beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale. Bunurile sunt noi si provin din surse autorizate de fiecare producator în parte.

Flowers City acordă o atentie deosebită produselor și serviciilor oferite și garantează pentru calitatea acestora. Clienții Flowers City vor avea tot suportul necesar în cazul dorinței de returnare a unui produs.